Кажете сбогом на ХЕРПЕСА

лечение на херпес, хепес на устата

Лечение на херпес

Въпреки, че херпеса е известен още в древността (Херодот е направил първото описание на херпесна треска) науката е започнала същинската битката с херпеса едва преди четвърт век.

Методи за лечение на херпес

Едни от специалистите препоръчват ваксина срещу херпеса (в нашата тя не е регистрирана от Агенцията по лекарствата), като най – сигурно средство, други предпочитат да атакуват самия вирус локално, а напоследък се залага на имунотерапията, като най-безопасен и траен метод за лечение на херпеса. Ваксина срещу херпес не винаги води до резултати, както е и с ваксините срещу други вирусни заболявания.

Локално лечение на херпес на устните

Втория начин за лечение на херпес на устните, е чрез използването на различни продукти с локално приложение. За съжаление е без ефект върху рецидивите на инфекцията и нейната продължителност. Тези продукти се базират на препарата ацикловир, който до голяма степен може да се противопостави на херпеса. Препаратът представлява “неправилен” елемент на ДНК на херпеса. Майчината клетка на вируса използва ацикловира като строителен материал за създаването на дъщерна клетка. В резултат се получава “неправилна” нова клетка: тя е загубила способността си да се размножава. По този начин се спира развитието на херпеса. В редица от случайте помагат и различните „бабини девиттини” методи – паста за зъби, пепел от стар вестник и др. Но те само облекчават състоянието, не деективират вируса.

Какво лечение да изберем, ако сме се заразили със херпес вирус?

Както беше споменато в началото основен провокатор за развитието на херпес е слбостта на имуннта система на човека. Съвременните научни изследвания и клинични проучвания, доказват ефективността на няколко прости вещества и техния логичен механизъм на действие в борбата срещу проявите на херпес симплеск инфекцията по устата и лицето.

  • Имунотерапията е безопасен и траен метод за противодействие на „ХЕРПЕСА”, метод при който организма е подпомогнат сам да се пребори от вируса.
  • Локално атакуване на вируса чрез кремове и гелове, за съжаление този метод е без ефект върху причините на инфекцията и нейната продължителност.
  • „Народни” методи при редица от случаите помагат различните – паста за зъби, пепел от стар вестник и др. Но те само облекчават състоянието, не спират херпес вируса, т.е резултатите далече на са желаните!

Съвременните научни изследвания и клинични проучвания, доказват способността на няколко прости вещества и техния логичен механизъм на действие успешно да противодействат на ХЕРПЕСА по устата и лицето.
Лизин, витамин С и Цитрусови биофлавоноиди ЕФЕКТИВНО спират ХЕРПЕСА за три дни…  прочетете още

  • ЛИЗИН – не само деактивира вируса, но недопуска неговото „събуждане” за дълги периоди от време… прочетете още
  • ЦИНК – Микроелемента отговорен от създаването на „нова кожа„ до повишаване на устойчивостта на имунната система… прочетете още
  • Витамин С е основно средство за подобряване на общия тонус на организма… прочетете още
  • Витамини В3 и В6 витамините са основни водоразтворими витамини с отношение към кръвообразуването и дейността на нервната система… прочетете още
  • АСТРАГАЛА – съвременни Клинични проучвания доказват по-бързо възстановяване броя на белите кръвни клетки и подобряване на техните функции в резултат на приема на Астрагал… прочетете още
  • ЦИТРОСОВИ БИОФЛАВОНОИДИ те имат способността да укрепват стените на капилярите, т.нар Р-витаминна активност… прочетете още