Какво е херпес симплекс вирус

ХЕРПЕСЪТ – безмълвният съжител на нашия организъм

Херпесът на устата и лицето е заболяване, което се причинява от ВИРУС. Съвременната наука е доказала, че 8 вируса стоят в основата на вирусните инфекции. Причинител на болезнения и предизвикващ психологически дискомфорт “ХЕРПЕС” е така нареченият вирус на
обикновения херпес (HSV-1).

Вирусът има два основни типа, с които човек може да се зарази поотделно и едновременно.

Тип 1 – причинител на “ХЕРПЕС” по лицето и устните.

Предава се чрез целувка с вирусоносител или чрез кухненски прибори.

Тип 2 –  причинител на генитален херпес.

Предава се по полов път.

ХЕРПЕСЪТ по лицето и устата практически не се поддава на лечение. Ако веднъж попаднал в организма, вирусът не се унищожи от имунната система, той попада сред клетките на кожата и започва да се размножава и рецидивира, провокиран от нейната слабост в  различните периоди на годината.

Заразяването става най-често в детска възраст чрез: целувка, контакт с вирусоносител, използване на общи тоалетни кърпи или козметични средства, ползване на една чаша и др. Веднъж заразен, човек остава носител на вируса за цял живот. Това не означава, че всеки заразен страда от “ХЕРПЕС” на устата и лицето. Една част от хората са само носители на вируса и никога не развиват симптомите на “ХЕРПЕС”. Първата му проява е в детска възраст и често протича без оплаквания или ако има такива, те наподобяват възпаление на устната кухина. Повторните атаки на “ХЕРПЕС” варират при отделния човек и могат да достигнат до 12 за година, като по-често боледуват жените. “ХЕРПЕСЪТ” най-често се появява през есента и зимата, но не са изключени и негови прояви през лятото. Изявата му се свързва с  нарушен баланс в имунната защита.

При хора със съхранен имунитет средната продължителност на оплакванията е 7-8 дни, но в някои случаи възстановяването може да продължи над 15 дни.


Какво е херпес симплекс вирус?

О Р А П Л Е К С таблетки са НОВ подход срещу проявата на HSV–1 инфекця по устните и лицето

НОВ ефикасен подход срещу проявите на “ХЕРПЕС”- мехури, обриви по лицето и устните.

ОРАПЛЕКС таблетки е хранителна добавка с мощните в своето синергично действие срещу “ХЕРПЕС”– Лизин, Цинк, Витамини С, В3, В6, Цитросови флавоноиди и екстракт от Астрагал.
Лизинът, основен враг на HSV-1, е есенциална амино- киселина, която е отговорна за синтеза на протеините в организма и се доставя до клетката чрез кръвта. За да бъде човешкият организъм в добра кондиция е необходим оптимален баланс на 17–те основни аминокиселини.